Reportage/referenser

Trotjänare på Tönnersjö Plantskola AB

Tönnersjö Plantskola
Tönnersjö Plantskola I början på 90-talet fick vi besök av Farmartjänst, som informerade om att de hyrde ut personal. Då var det mycket ovanligt att hyra in personal. Personalen skulle vara anställd. Men så behövde vi extrapersonal och kontaktade Farmartjänst. Då fick vi hjälp av några trevliga personer, berättar Monica Johansson, ägare till plantskolan.
Idag har vårt företag vuxit så vi har 900 000 kvadratmeter med 100 000 lövträd fördelat på 300 sorter, som vi skolar och driver upp för den svenska marknaden.
Vi har fortfarande personal från Farmartjänst. De arbetar här i princip året om och har numera ansvar för bevattningsanläggningarna och containerodlingen (ungplantor). Vi betraktar dem som fast personal med stor kompetens, erfarenhet och kunskap om företagets verksamhet.
Det är snart tjugo år sedan vårt samarbete började och vi är fortfarande mycket nöjda, säger Daniel Johansson Vd för Tönnersjö Planskola, som tillägger att de fortfarande hyr in extrapersonal från Farmartjänst.
tonnersjo.se

Öresundsbron var starten på vårt samarbete med Farmartjänst!

Periform Vi hade väldigt stora volymer uthyrda till Öresundsbroprojektet, berättar Per Hellberg lagerchef på Periform. När dessa returnerades i slutet på 90-talet och vi behövde extra personal, fick vi kontakt med Farmartjänst, som då var det enda bemanningsförtaget i Halmstad. Periform hyr ut utrustning för byggande av broar, tunnlar, bostäder och andra större betongkonstruktioner. Byggkonstruktioner är oerhört varierande, därför har vi en stort mängd utrustning för att möta i stort sett alla behov och önskemål.
När utrustningen kommer tillbaka gör vi en nogrann kontroll av allt returnerat, så att det kan skeppas ut till nya kunder. I det arbetet har vi under många år haft stor hjälp av personal från Farmartjänst. Några av dessa har vi faktiskt erbjudit fast anställning, då kunskaper och erfarenhet om våra tusentals detaljer är viktigt för att hålla en hög standard på utrustningen vi hyr ut.
Periform Sverige har ca 80 anställda och ingår i Perikoncernen som finns i 65 länder med ca 5000 anställda.
Vi har ett gott samarbete med Farmartjänst och anlitar dem även vid vår stora inventering en gång om året.
www.peri.se
Periform